Program //

Underligt, udfordrende og uregerligt teater er en kærkommen gæst hos Uteater. Her kan kulturjunkier læne sig tilbage i sofaen og blive fodret, kildet og udfordret med overrumplende underholdning. Uteater er mere end teater – det er også alle de events, der får dig til både at grine og græde. Det bliver sjov og spaß! Vi åbner dørene til Uteater klokken 20, så allerede der er du naturligvis velkommen til at dukke op for at hygge, drikke en øl og høre lidt god musik! Og husk: Det koster ikke mere end du betaler for en halv biografbillet eller halvanden liter cola fra kiosken nede på hjørnet, så tag endelig alle dine uterlige venner og uvenner med!

 

Lørdag: 20. september / kl. 21.00

Entré: 40 kr.

KÆRE DAGBOG (unplugged)

Spoken Word med Isaac Musoke feat. Arnar
Isaac Musoke præsenterer sammen med Arnar en akustisk version af ”Kære dagbog”. Det bliver en dobbeltkoncert, hvor publikum får mulighed for at opleve både Arnar og Isaac Musoke. Kort sagt, en aften i musikkens og lyrikkens tegn.

 

 

Fredag: 26. september / kl. 20.00
Entré: 50 kr.

Simonfortællinger

Oplev storyteller Jens Peter Madsen sammen med folkemusikeren Carl Erik Lundgaard i genopsætningen af forestillingen ”Simonfortællinger”.

Forestillingen er en collage i fortælling og musik om det at være mand og på vej ind i det “grå gulds” tidsalder. Det er en munter fremstilling af både tidens tant, drømmene og alle de muligheder som livet fortsat rummer, når man er omkring de 60 år. Forestillingen varer 2 x 50 minutter og er en afvekslende oplevelse af fortælling, musik og sang.

 

 

Lørdag: 27. september / kl. 21.00
Entré: 30 kr.

Sille Nilsson

Singer/songwriter
Oplev Sille Nilssons upolerede, kontrastfulde sange, der både er lette og simple samtidig med, at de rummer en nærværende dybde og skævhed. Sange om den store kærlighed, de små skænderier, dem man savner og dem man giver slip på. Melodierne er stærke og helstøbte ørehængere, der går lige i hjertet og rammer plet lige der, hvor popmusik bliver spændende. Alt dette med et lille twist af country.

 

Sille Nilsson er som så mange andre inspireret af den amerikanske singer/songwriter tradition, med fødderne godt og solidt plantet i den danske muld.

 

sille_nilsson

 

 

 Oktober 

Fredag: 3. oktober / kl. 20.00
Entré: 50 kr.

Where Did Nora Go

Et stort, samstemmigt anmelderkorps i både Danmark og Tyskland bøjede sig respektfuldt for Where Did Nora Go, da hun i 2013 udsendte sit debutalbum og blev af flere anmeldere sammenlignet med Antony & the Johnsons, Ane Brun og Kate Bush. Nu gæster Where Did Nora Go Uteater som en del af en release-tur for sit nyt album.

 

Musikken og lydbilledet er temmelig unikt - ‘Begavet og Besjælet Pop’ (Ifølge GAFFA) og med et kryds af klassisk, pop, folk og elektronisk - Gribende smuk, intelligent og original, alternativ pop.

 

Where did Nora go

 

 

Fredag – Lørdag: 10.–11. oktober

MIX Odense

MIX ODENSE – LesbianGayBiTrans Filmfestival lægger igen i år vejen forbi med filmvisninger og meget mere! Det foregår fredag d.10/10 og lørdag d.11/10 på Uteater//Undergrunden.

 

 Dobbelt op! 

Fredag: 10. oktober / kl.19.00
Entré: 50 kr.

MIX Odense filmvisning: ‘Tru Love’

Instruktør: Kate Johnston, Shauna MacDonald
Land: Canada
År: 2013
NB: Engelsk uden undertekster

 

En hjertevarm og småpoetisk fortælling om at finde kærligheden når (og hvor) man mindst forventer det. 37-årige Tru hopper rastløst fra seng til seng og fra job til job, uden at kunne binde sig til én kvinde eller ét sted. Da eks’en Suzanne får besøg af sin mor, Alice, blomstrer et uventet venskab mellem den ældre enke og den evige bachelorette. Intetanende om Trus forhold til datteren, tiltrækkes Alice af den yngre kvinde, som til gengæld mister interessen for sine sædvanlige one-night stands.
Advarsel: din eks’ mor vil aldrig være den samme igen, efter du har set ”Tru Love”.

 

Fredag: 10. oktober / kl. 21.00
/ gratis Entré, hvis du har været inde og se film. Ellers er entré
30 kr.

marstal:lidell

Efter filmen er der koncert med den atmosfæriske dream pop duo marstall:lidell og der kan fordøjes en film og nydes en øl. marstal:lidell alias musikeren, produceren, forfatteren og debattøren Henrik Marstal og sangerinden og produceren Anna Lidell blev dannet i 2012, udgav tre ep’er i 2013 og er nu klar med singleforløberen til deres debutalbum. Singlen har titlen “Memory Is a Dream Machine”, mens albummet får titlen “d.i.t.” som er en forkortelse for “Do It Together” som modstykke til det velkendte mantra “Do It Yourself”.

 

 

Lørdag: 11. oktober / kl.13.00
Entré: gratis

MIX Odense filmvisning:
‘Dreng’ efterfulgt af Q&A med Oliver Panthera

 

Instruktør: Julie Bezerra Madsen
Land: Danmark
År: 2013
Varighed ca.1 time.

 

Dreng er en dreng på 20 år, der er fanget i sin egen krop. Indeni føler han sig som en drang, men udenpå er han en pige. Når han ser ned af sig selv, føles alt forkert. Filmen er afgangsfilm fra filmskolen 2013 og er et ærligt portræt af Oliver. Skabelsen af en ny identitet er kun lige begyndt.

 

Efter filmen vil der være Q&A med filmens hovedrolle Oliver Panthera, som er nået noget længere i transformationen siden filmen og det vil han blandt andet fortælle om.

 

 

Lørdag: 11. oktober / kl.15.00
Entré: 50 kr.

MIX Odense filmvisning: Boy Meets Girl

 

Instruktør: Eric Schaeffer
Land: USA
År: 2014

 

”Boy Meets Girl” er en både følsom, skæv og ungdomsromantisk trans-komedie.
Instruktør Eric Schaeffer har med ”Boy Meets Girl” skabt en forfriskende, sexpositiv coming of age-fortælling, der ikke er bange for at tackle sit stof med et smil på læben. Grænserne og begæret er flydende her, og Michelle Hendley leverer i rollen som Ricky en både bundcharmerende og overbevisende præstation.

 

Lørdag: 11.oktober / kl.19.00
Entré: 50 kr.

MIX Odense filmvisning: The Circle (Der Kreis)

Instruktør: Stefan Haupt
Land: Schweiz
År: 2014
Dokumentar

 

Zürich i midten af 50′erne: Den unge generte lærer Ernst Ostertag bliver medlem af den homoseksuelle organisation DER KREIS. Der møder han dragstjernen Röbi Rapp – og de falder pladask for hinanden. DER KREIS bliver et berømt forbillede for homoseksuel frigørelse i hele Europa. Ernst er splittet mellem sin “borgerlige” eksistens som lærer og sit engagement i det homoseksuelle miljø. For Röbi handler det om hans første alvorlige kærlighedsforhold. Et forhold, der vil vare hele livet. Filmen er et tilbageblik på “moderen” til alle homoseksuelle rettighedsorganisationer. Vi følger organistaionens storhedstid og fald på tæt hold. Efter et par frisindede år lige efter 2. verdenskrig, bliver hetzen mod homoseksuelle pludselig mere og mere intens i Zürich, og de to unge og meget forskellige mænd må kæmpe for deres kærlighed og – sammen med deres venner – for homoseksuelles rettigheder.

 

Filmen er vinder af The Teddy Award for bedste dokumentar og the Panorama publikumspris for bedste dokumentar ved den 64. version af Berlins Internationale Filmfestival 2014.

 

 

Mandag – Søndag: 13.–19. oktober / kl. 20.00
Entré: 50 kr.

KIRKEGÅRDEN

Kirkegården er mørk og tom. Døden er sort og ensom. Alt er stille her. Men noget er anderledes i aften. Noget vækkes til live. Denne aften leves livet igen, mens det iagttages af de nysgerrige øjne. De døde genopstår, og de levende består. Alt imens historien begynder at gentage sige på ny.

 

Kom med på en rejse ned i gravens mørke, når Det Skrå Teater graver fortællingerne op fra Assistens Kirkegårdens våde jord og giver dem nyt liv.

 

Kirkegården er den rå historie om, hvordan man kan miste livet før man dør – og leve det igen. Forestillingen er produceret af Det Skrå Teater i samarbejde med Uteater.

 

NB: Forestillingen spilles på Odense Assistens Kirkegård.

 

double_up_14

Torsdag: 23. oktober / kl. 20.00
Entré: 50 kr.

Tobias Elof + Anna Scharling

Ukulele-koncert
Tobias Elof har sine musikalske rødder plantet i nordisk folkemusik. Med virtuositet, intimitet og passion udfordrer han genren ved at eksperimentere legende let med den, så den passer til ukulelen.

Den 16. august 2012 udgav han albumet »12 Ornli« Syge Tracks for »Ukulele og Kontrabas« sammen med sin gode ven og kontrabassist Nicolaj Wamberg. Dette værk er det første seriøse forsøg på at spille den nordisk folketone på det særegne instrument, ukulelen – et pionerarbejde med legefyldt sjæl og dybe rødder i lyden af den nordiske folkemusik. Duoen vandt DM i folkemusik 2012 og blev nomineret til en DMA i 2013.

 

Tobias Elof

IMG_6341_2

 

 November  + d. 30 – 31 Oktober.

30. oktober – 20. november
Mandag-Fredag: kl. 19.30 og Lørdag kl. 16.00
Entré 50 – 180 kr.

OVERLOAD

REQUIEM FOR DE STRESSEDE
Stress er blevet en folkesygdom. Medarbejdere møder i hemmelighed på arbejde om søndagen, vi går til coach, psykolog og fitness for at følge tidens krav. Masser af mennesker går ned med stress. Hvad er det, der sker?

 

Vi kender alle de fine buzzwords som: strategi, strukturændring, mission, vision, MUS, team, fleksibilitet og mobilitet. Ord der er sat i verden for at give den enkelte medarbejder medansvar og mulighed for udvikling. Men hvad sker der, når grænserne for ansvar og privatliv viskes ud? Hvilke absurde situationer sætter det os i?

 

OVERLOAD er et moderne korværk, der består af nykomponerede sange om fortællinger og situationer fra vores arbejdsliv. Alt sammen med udgangspunkt i interviews med kommunalt ansatte i Odense. OVERLOAD kommer dels til at foregå på Værkstedet, Uteater og i gangene under Odense Teater. Forestillingen behandler emnet stress, på en måde du aldrig har set før.

 

OVERLOAD er både en del af Uteater og Borgernes Scene. Vi arbejder med rigtige historier fra rigtige borgere.

 

I OVERLOAD formidles historierne af professionelle skuespillere. Med Borgernes Scene er det meningen, at borgerne også selv kan for tælle deres historier i en professionel ramme.

 

NB: sted Odense Teaters foyer.

 

 

Uteater OVERLOAD

 

double_up_14

 

Torsdag: 27. november / kl. 20.00
Entré: 40 kr.

ROWBIRD + gæst [ARRANGEMENTET ER AFLYST]

Dobbeltkoncert
Lyden af enkle melodier inspireret af gamle folkevisers narrative forløb kombineret med en særlig fascination af punk-rockens enkelthed, giver ROWBIRD sin helt unikke klang. Her er det Americana-twang, rock’n’roll, ambiente klangfarver og organiske rytmer, som omgiver sangene og lægger et blødt, dystert tæppe omkring Camillas Würtz Bredahl personlig fortællinger.

 

ROWBIRD_web

 

 

Lørdag: 29. november / kl. 20.00
Entré: 40 kr.

Deep Throat

Reading af Teater Flæsk
Linda Lovelace har aldrig fået en orgasme… og hvorfor har hun ikke det?

 

Følg med når Linda, Dr. Young, sæbebobler og porno-lyrik bliver taget – under kærlig behandling – i Teater Flæsk’s reading af kult-pornofilmen ”Deep Throat” fra 1972 – Teater Flæsk består af skuespillerne Sidsel Siem Koch og Thomas Jacob Clausen. Instruktør: Rasmus Ask. Gæstespiller: Marie Knudsen Fogh.

 

deep throat reading_web

 

 

 

 December 

Onsdag – Fredag: 3.– 5. december / kl. 20.00
Entré: 50 kr.

BLASTED

Gæsteforestilling af Teater Adapt
Ian og Cate mødes på et hotelværelse. De er ikke just forgabt i hinanden, men presset af deres fælles fortabthed drages de alligevel mod en form for lindring i samværet. Den kommer dog ikke, og i stedet for at nærme sig hinanden, bliver de mere og mere ensomme. Paranoiaen banker intenst på døren for så pludselig at sprænge sig nådesløst ind i det intime stævnemøde og forvandle det trykkende, der før var indeni, til en ydre brutal trussel, hvor den kyniske Ian møder sin overmand. Luften er tyk af kulde og en sult, der peger lige så meget på ny begyndelse som på det endelige sammenbrud. Teater Apart tager dig med ind i Sarah Kanes univers, hvor mennesker udstilles nøgent, kynisk og ærligt.

 

BLASTED_web